Radovi pri kraju, kada će podzemni kontejneri biti u funkciji?

Požarevac

Društvo

Radovi pri kraju, kada će podzemni kontejneri biti u funkciji?

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Završeno je postavljanje više od polovine podzemnih kontejnera u Požarevcu.

Podzemni kontejneri postavljen su u ulicama Knez Milošev venac, Svetosavskoj i Moše Pijade, a trenutno su u toku radovi na dve lokaciji u ulici Čede Vasovića.

„Radovi će biti završeni za mesec dana i onda ćemo sve podzemne kontejnere staviti u funkciju i krenuti da iznosimo smeće novim kamionima koji su za to namenjeni“, najavio je Marko Marjanović, v.d. direktora JKP „Komunalne službe“ Požarevac.

Planirano je da radovi budu završeni do sada, međutim, odužili su se, kako objašnjava, zbog toga što se na tim lokacija u zemlji nalazi više različitih instalacija i morali su da sačekaju da sve službe izmeste svoju mrežu, pa onda da postavljaju podzemne kontejnere.

Ovako sada izgledaju podzemni kontejneri

Marjanović očekuje da će biti pozitivne reakcije građana na nove kontejnere i da će u sledećoj godini nastaviti sa njihovim postavljanjem na još nekoliko lokacija u gradu.

„Ove podzemne kontejnere kupili smo iz sopstvenih sredstava. Razgovaraćemo sa čelnicima grada o tome da li može sledeće godine grad da izdvoji novac za njihovu kupovinu. To je dobra stvar za grad i građane zato što se ne širi smeće kada duva vetar, kao ni neprijatan miris“, zaključio je direktor ovog komunalnog preduzeća.

To Top