SSP: Netačne tvrdnje da parcele nije bilo moguće izdati u zakup

Požarevac

Saopštenja

SSP: Netačne tvrdnje da parcele nije bilo moguće izdati u zakup

Foto: SSP

How Good Of A Friend Are You Really?

U našu redakciju stiglo je saopštenje Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Požarevac povodom odluke Skupštine Požarevca o prodaji parcela na lokaciji industrijska zona Severni blok. Saopštenje prenosimo u celosti.

„Apsolutno su netačne tvrdnje koje je gradonačelnik Požarevca izneo na sednici Skupštine grada, da navedene parcele  nije bilo moguće izdati u zakup, jer zakupac prema Zakonu o planiranju i izgradnji ne može dobiti građevinsku dozvolu. Ove tvrdnje su netačne jer se članom 135. stav 2. navedenog zakona upravo predviđa takva mogućnost. Dakle, navedene parcele su mogle biti izdate u zakup.

Da li je u pitanju neznanje, ili „još jedan loš rad stručnih službi“ ostaće da se vidi. No bez obzira na prirodu ove odluke javnost Požarevca je ostala uskraćena za odgovore na važna pitanja koja se odnose na prodaju parcela u industrijskoj zoni, te je ova prodaja kao i sve drugo pod velom tajne. Zato i postoji sumnja koja se pojavila u javnosti, kome je u stvari većim delom ovo zemljište i namenjeno imajući u vidu mizernu cenu od 1.255 evra po aru. Da li gradonačelnik to uopšte zna, ili je  bolje da pitanje postavimo Luki Petroviću koordinatoru SNS-a za ovaj region, za koga Požarevljani znaju da suštinski upravlja gradom, navodi se u saopštenju Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Požarevac.

U saopštenju SSP postavlja i nekoliko pitanja gradonačelniku:

Kakve su obaveze investitora, odnosno da li i u kom roku imaju obavezu da kupljeno zemljište privedu nameni,  te da li je poznato koliko će tačno zaposliti radnika i na koji rok?

Kako je formirana početna cena i da li je prilikom prodaje ugovorena zabrana otuđenja parcela čime bi se sprečila mogućnost koruptivnih radnji?

Zašto građani nisu obavešteni o uslovima pod kojima su prodate parcele i kakvu korist  grad ovom prodajom tačno ostvaruje?

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top