Zasedaju požarevački odbornici, na dnevnom redu tri tačke

Požarevac

Događaji

Zasedaju požarevački odbornici, na dnevnom redu tri tačke

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Sednica će i ovaj put biti održana u velikoj sali Centra za kulturu Požarevac, sa početkom u 10 časova, zbog aktuelne epidemiološke situacije.

Odbornici će na početku sednice razmatrati predlog odluke o otuđenju zemljišta na katastarskoj parceli broj 998/2 K.O. Požarevac iz javne svojine grada Požarevca, u postupku neposredne pogodbe po tržišnim uslovima. Reč je o zemljištu površine 13 metara kvadratnih. Po sprovedenom postupku neposredne pogodbe koja je održana 12. novembra 2021. godine postignuta je kupoprodajna cena u iznosu od 156.000 dinara. Zemljište će, ukoliko odbornici daju zeleno svetlo, kupiti Slaviša Stamenković iz Požarevca.

Pred odbornicima su i programi i planovi rada i razvoja, kao i finansijski planovi ustanova i fondacije za 2022. godinu čiji je osnivač grad Požarevac i to: Centra za socijalni rad, Istorijskog arhiva, Centra za kulturu, Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“, Ustanove Gradskog ženskog hora „Barilli“, Narodnog muzeja, Javne ustanove „Sportskog centra Požarevac“, Turističke organizacije grada Požarevca i Fondacije Milenin dom – Galerije Milene Pavlović – Barili.

Kao poslednju tačku dnevnog reda odbornici će razmatrati predloge akata iz oblasti izbora, postavljenja, imenovanja, rezrešenja i prestanka mandata. Raspravljaće najpre o imenovanju Gradske izborne komisije (GIK) u stalnom sastavu.

>>POŽAREVAČKI ODBORNICI BIRAJU NOVE ČLANOVE GRADSKE IZBORNE KOMISIJE<<

U okviru ove tačke su još predlog Odluke o izmeni Odluke o obrazovanju Saveta za bezbednost grada Požarevca i predlog rešenja o razrešenju i imenovanju tri člana Upravnog odbora Predškolske ustanove „Ljubica Vrebalov“ u Požarevcu.

To Top