Ko su pobednici konkursa koji je raspisala kostolačka biblioteka?

Kostolac

Društvo

Ko su pobednici konkursa koji je raspisala kostolačka biblioteka?

Foto: R.Minić

How Good Of A Friend Are You Really?

Proglašeni najbolji radovi, a nagrade će uskoro biti uručene pobednicima.

Povodom Svetskog dana knjige i autorskih prava koji je i ove godine širom sveta obeležen 23. aprila, na dan smrti tri velika svetska pisca – Migela de Servantesa, Viljema Šekspira i Inke Garsilase de la Vege, Biblioteka u Kostolcu, Ogranak Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović" Požarevac raspisala je likovni konkurs za slikare Braničevskog okruga, literarni konkurs za učenike od petog do osmog razreda Osnovne škole „Jovan Cvijić" Kostolac i učenike Tehničke škole sa domom učenika "Nikola Tesla" u Kostolcu, kao i za punoletne pisce iz Braničevskog okruga.

Tema za likovni konkurs bila je „Pozdravi iz Kostolca“ (razglednica), a za literarni „Razglednica Kostolca“.

Na likovni konkurs pristiglo je pet radova i žiri je odlučio da nagradi rad Vladete Deletića, slikara iz Kostolca, koji po njihovom mišljenju najviše odgovara zadatoj temi. Žiri je radio u sastavu Vera Zarić Mitrović, diplomirani istoričar umetnosti, Julija Bašić, diplomirani istoričar umetnosti i Renata Minić, diplomirani bibliotekar savetnik.

Pobednička slika

Na literarni konkurs za učenike od petog do osmog razreda pristiglo je 18 radova koje je ocenjivao žiri u sastavu:  Jelena Ristović Nešković, profesorka srpskog jezika i književnosti, Aleksandra Ristić Stević, profesorka srpskog jezika i književnosti  i Jasmina Stepanović, bibliotekar.

Prvo mesto pripalo je Petru Jovanoviću, drugo Urošu Mladenoviću, a treće je osvojio Mario Pućo.

Na literarni konkurs za učenike Tehničke škole sa domom učenika „Nikola" Tesla Kostolac prijavljeno je pet radova, žiri koji je su činili Gordana Slavković, profesorka srpskog jezika i književnosti, Nevena Vuksanović, diplomirani bibliotekar i Marija Milovanović, knjižničar, doneo je odluku da je najbolji rad Svetlane Radovanović.

Na literarni konkurs za pisce starije od 18 godina pristiglo je šest radova, a žiri koji je radio u sastavu Tatjana Živković, diplomirani bibliotekar savetnik, Renata Minić, diplomirani bibliotekar savetnik  i Nevena Vuksanović, diplomirani bibliotekar, jednoglasno je odlučio da je najbolji rad Magdalene Redžović.

Pohvaljen je i rad Teodore Giskić iz Kostolca.

Dobitnici nagrada biće naknadno obavešteni o datumu i mestu uručivanja nagrada.

To Top