Zasedaju požarevački odbornici, šta je na dnevnom redu?

Požarevac

Događaji

Zasedaju požarevački odbornici, šta je na dnevnom redu?

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Lokalni parlament zaseda danas u 10 časova. Zbog nepovoljne epidemiološke situacije sednica će biti održana u požarevačkom Centru za kulturu.

Prvih nekoliko tačaka dnevnog reda su odluke o otuđenju zemljišta šest katastarskih parcela i  brisanje zabeležbe postojanja zabrane otuđenja ili opterećenja nepokretnosti. Jedna firma iz Kostolca i dve iz Požarevca izlicitirale su parcele u Severnom bloku industrijske zone.

>>PRODATE JOŠ TRI PARCELE U INDUSTRIJSKOJ ZONI<<

Odbornici će potom razmatrati usvajanje odluke o bespovratnom sufinansiranju aktivnosti na investicionom održavanju i unapređenju energetskih svojstava stambenih objekata.

>>DA LI ĆE GRAD SUFINANSIRATI PROJEKTE ENERGETSKE EFIKASNOSTI?<<

Pred odbornicima je šestomesečni izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu grada, kao i informacija o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća za drugi kvartal 2021. godine.

>>REALIZACIJA KAPITALNIH PROJEKATA ZA ŠEST MESECI SVEGA 15, 64 ODSTO<<

Na dnevnom redu su i predlozi rešenja o davanju saglasnosti na izveštaje o realizaciji programa poslovanja  i odluka Nadzornih odbora javnih preduzeća i javnih komunalnih preduzeća, čiji je osnivač grad Požarevac za 2020. godinu: Javnog komunalnog preduzeća „Komunalne službe“,  Javnog preduzeća „Ljubičevo“, Javnog preduzeća „Toplifikacija“,  Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ i  Javnog komunalnog preduzeća „Parking servis“.

>>KAKO SU POSLOVALA POŽAREVAČKA JAVNA PREDUZEĆA U 2020. GODINI?<<

Odbornici će razmatrati i predlog rešenja o utvrđivanju cene toplotne energije za kupce priključene na sistem daljinskog grejanja za grejnu sezonu 2021/2022.

>>DA LI ĆE POSKUPETI GREJANJE U POŽAREVCU?<<

Na samom kraju odbornici će odlučivati o izmenama odluke o obrazovanju Saveta za bezbednost grada Požarevca, kao i razrešenju i imenovanju  direktora „Parking servisa“ i  Apotekarske ustanove Požarevac , v.d. direktora „Toplifikacije“ i upraviteljice Fondacije Milenin dom – Galerija Milene Pavlović Barili.

To Top